Yleinen

Ilmiliekki Quartet Levynjulkaisukiertueella Satamankulmassa

Rakastettu jazzyhtye juhlistaa uutta levyään kahdeksan konsertin kiertueella

Yleisöjä yli genrerajojen sytyttävä Ilmiliekki Quartet on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen musiikkikentän rakastetuimpiin jazzyhtyeisiin. Yhtye julkaisee hartaasti odotetun neljännen albuminsa All Deadmarraskuun alussa ja juhlistaa sitä harvinaiselle Suomen kiertueella.
Viime vuosina harvakseltaan esiintynyt Ilmiliekki Quartet koostuu kotimaisen musiikin valovoimaisimmista nimistä. Yhtyeen voima kumpuaa ensemble-työskentelystä sekä näkemysten, asenteen ja rohkeuden jakamisesta, mikä synnyttää poikkeuksellisen luovaa ja ilmaisuvoimaista musiikkia. Tiukasti yhteen hioutuneen ryhmän melodinen ja intensiivinen soitanta koskettaa yleisöä yli lajien ja maantieteellisten rajojen.Laajasti kiitelty ja mm.

Teosto-palkittu yhtye on julkaissut kolme levyä (March of the Alpha Males 2004, Take it with me 2006 jaVi sålde våra hemman Emma Salokosken kanssa 2009). Suomen ja Euroopan lisäksi Ilmiliekki Quartet on esiintynyt Yhdysvalloissa muun muassa Lincoln Centerissä New Yorkissa, Kanadassa, Australiassa mm. Brisbanen jazzfestivaaleilla sekä Uudessa-Seelannissa.

”Ilmapiiri oli harvinaisen sähköinen, kun Ilmiliekki Quartet palasi yleisön eteen vuosien tauolta. Odotukset palkittiin korkojen kera, sillä täysi tupa sai nauttia loistavasta keikasta. Kukin muusikko on hionut ilmaisuaan muissa yhteyksissä matkan varrella, mikä välittyi niin yksilösuorituksissa kuin yhteissoitossa. Bändi nautti tilanteesta selvästi ja antoi sen näkyä ja kuulua.” Matti Komulainen, Turun Sanomat, 14.9.2014